De grote voorjaarsschoonmaak voor je huid

De grote voorjaarsschoonmaak voor je huid

Klaar met het grauwe weer. Het is tijd om je voor te bereiden op de betere (zonnige) tijden. Kortom: een grote voorjaarsschoonmaak voor je huid.

Peelen

De voorjaarsschoonmaak begint met het weggooien van oude rommel. Voor je huid betekent dat: peelen. Met behulp van chemische of mechanische exfolianten verwijder je dode huidcellen en maak je ruimte voor een stralende lentehuid.

En je hoeft niet meteen met een schuursponsje aan de slag. Er bestaat ook zoiets als mild exfoliëren. 

Tip: Dermaceutic Foamer 15 wordt gezien als de foamer der foamers. Hij verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen en reinigt de huid op een zachte, maar doeltreffende manier. Je voorjaarschoonmaak van je huid is niet compleet zonder deze foamer. Dermaceutic Foamer 15 is voor 45,00 euro te koop in de webshop.

Dermaceutic Foamer 15 – Exfoliërende reinigende foamer

45.00

Foamer 15 verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. Het reinigt de huid op een zachte, maar doeltreffende manier. Wordt aanbevolen bij een doffe teint en een onregelmatige huidstructuur.

Meer informatie


Hydrateer

Wat is een grote voorjaarsschoonmaak zonder water? Na een seizoen vol wind, kou, regen, sneeuw en weinig zonlicht kan je je huid niet blijer maken dan met een dosis hyaluronzuur. 

Elk huidtype (vet, droog, onzuiver en een gemengde huid) heeft baat bij dit vochtinbrengende ingrediënt. 

Hyaluronzuur versterkt je huidbarrière, waardoor je beter in staat bent om vocht vast te houden, maar het zet tegelijkertijd je fibroblasten aan het werk met als gevolg meer productie van collageen en elastine.

Alcohol is misschien goed voor het desinfecteren van je keuken, je huid doe je er minder plezier mee. Hetzelfde geldt voor parfum, sulfaten en (sommige) allergenen. 

Tip: Het serum van Profhilo® bevat twee soorten ultrapuur hyaluronzuur: hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Dat klinkt ingewikkelder dan het is: het hoogmoleculair hyaluronzuur dringt door in je huid en zorgt een hydratatieboost van binnenuit. Het laagmoleculair hyaluronzuur blijft op je huid liggen en legt een verzorgend en hydraterend filter op je huid. Hyaluronzuur op en in je huid.


Benieuwd naar dit serum?

Profhilo Haenkenium® serum

48.50

Deze crème combineert ultrapuur hyaluronzuur met Haenkenium®, een krachtig anti-oxidant. Het beschermt de huid tegen beginnende huidveroudering en photo-aging, het verbetert de barrière functie van de huid en vermindert huidirritatie. Optimale hydratatie in combinatie met anti-aging! Te gebruiken voor zowel de dag als nacht, tevens een prettige verzorging na het scheren. Profhilo Heankenium® is een mooie aanvulling op de Profhilo® injectable behandeling.

Meer informatie


Bescherm

En als alles dan glanst, is het zaak om het ook zo te houden. Voor zover dat überhaupt mogelijk is met je huid. Voldoende slaap, niet roken en weinig alcohol staan aan de basis van een stralende huid, maar een goede zonnebrandcrème kan zeker niet ontbreken. 

Het mag dan nog best fris buiten zijn, het lentezonnetje laat zich wel steeds vaker zien. En in het voorjaar staat de zon lager, waardoor de kans op een verbrande huid ongemerkt groter is. 

In de winter kom je nog wel weg met factor 20, maar na de grote schoonmaak is het tijd om je SPF te verhogen naar minimaal factor 30, en het liefst zelfs nog hoger naar factor 50. 

Ben je op zoek naar een goede zonbescherming voor je gezicht?

Dermaceutic Sun Ceutic Universal Shade – anti-aging zonnecrème

45.00

Alle voordelen van de reguliere Sun Ceutic, maar dan met een mooie, natuurlijke tint die zich aanpast aan de meeste huidtinten. Sun Ceutic biedt een hoge bescherming tegen UV-straling. Het helpt bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

Meer informatie

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50 – 40 ml

44.00

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50 is een huid verhelderende zonbescherming voor dagelijks gebruik. Beschermt tegen schade door de zon en pakt tegelijkertijd de reeds zichtbare pigmentaties aan.

Meer informatie

O, en tijdens het schoonmaken draag je altijd handschoenen. Vergeet je handen niet te beschermen tegen de zon.

Geef een antwoord