Dagcrème met een factor of tóch een aparte SPF?

Wat is de beste dagcrème met SPF? Of is het toch beter om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken?

Cosmetisch arts Patrice Visser: “Alles is beter dan niks, maar als je je echt goed wilt beschermen tegen de zon, dan is een dagcrème met SPF niet voldoende. Dan kan je beter een verzorgende dagcrème en een aparte zonnebrandcrème gebruiken
Er is alleen een verschil tussen een bewolkte dag en een dag waarom de zon vol aan de hemel staat. “Als je op een bewolkte dag op de fiets naar kantoor toe gaat, red je het wel met een dagcrème met SPF, maar zodra de zon tevoorschijn komt, dan is het gewoon te weinig.”

Alles beter dan niks

Toch is alles is beter dan niks. “Een dagcrème met SPF geeft je toch een bepaalde vorm van bescherming. Je wilt te alle tijden voorkomen dat de zon in je huid kan dringen.”  Maar dat geldt niet alleen voor de zon. “Het wordt steeds duidelijker dat de zogenoemde ‘milieuonreinheden’ ook hun sporen achterlaten op je huid. Het liefst wil je die vrije radicalen ook neutraliseren.”

De beste dagcrème met SPF

Een andere reden om niet volledig te vertrouwen op een dagcrème met SPF is dat een beschermingsfactor de werking van de andere ingrediënten kan beïnvloeden. “Je kan niet zomaar SPF 30 in een serum of crème stoppen. Dat kan ten koste gaan van de andere ingrediënten.”

Tip: Wil je meer weten over een beschermingsfactor van een zonnebrandcrème? In dit artikel (koppeling maken) lees je alles over SPF. Vooral vitamine A en vitamine C zijn hier gevoelig voor. 

“Een SPF kan de werking van andere ingrediënten tenietdoen. Er is steeds meer mogelijk en de technieken worden steeds beter, maar zodra het maar enigszins afbreuk doet aan de kwaliteit van een dagcrème, dan wordt meestal besloten om geen beschermingsfactor toe te voegen.”

Toch zijn er steeds meer huidverzorgingsproducten te vinden met een SPF. “Door de actieve ingrediënten in te kapselen kan je ze stabiel houden en voorkomen dat ze in aanraking komen (botsen) met de SPF. Maar het blijft moeilijk om bepaalde huidverjongende ingrediënten met een beschermingsfactor te combineren.” En een SPF ook een vals gevoel van veiligheid geven. “Het allerbeste blijft om verzorgende dagcrème en een aparte zonnebrandcrème gebruiken. Maar alles is beter dan niks.”

TIP: Ben je op zoek naar een zonnebrandcrème SPF 30 die je huid egaliseert en verzorgt? Dan is SkinCeuticals – Brightening UV Defence SPF 30 (30 ml) iets voor jou

Een reactie op “Dagcrème met een factor of tóch een aparte SPF?

  1. Pingback: Skincare fouten: de meest gemaakte fouten op een rij | Patrice Visser - Webshop

Reacties zijn gesloten.